Takeoka-Style Ramen
About Takeoka-Style Ramen
Takeoka-Style Ramen (竹岡式ラーメン, Takeoka-shiki ramen) originates from Takeoka in Futtsu City, Chiba Prefecture.
This ramen stands out for its unique preparation method: soy sauce base mixed with noodle cooking water creates a dark, flavorful broth packed with the savory richness of meat. Diced onions are used as a garnish, with toppings such as tender chashu pork, bamboo shoots, and seaweed slices.
The original restaurant had distinctive traditions, using dried noodles and charcoal braziers, but today many establishments have developed their own spin on the dish. Part of the fun is visiting different shops to experience their unique interpretations of this beloved bowl!
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Reviews

ラーメン太郎 2024/09/09
本当にボリュームがすごいです!ラーメン欲が高いときは是非!いっぱいチャーシューが乗ってます。
個人的には少ししょっぱいので、次回はお米つけたいと思ってます。

ラーメン太郎 2024/09/09
竹岡式特製背油そば(1,200円)
・油そばがメニューにあると絶対に選んでしまう。
・縮れ麺がよくタレと絡まっており、背脂やチャーシューと一緒に食べるとガツンとくる味わい。
・特にチャーシューは味が濃く、ライスの注文を余儀なくされる。
・玉ねぎがアクセントとなり、リフレッシュ(?)できる。
・血糖値の上昇をとても感じる一杯。