クッキーの作り方 | 【香りと歯ごたえが最高♡粉チーズクッキー】やめられない止まらない~♪ | Crispy ♡ Cheese cookies
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今日は、溶かしバターで作るチーズクッキーをご紹介します。
粉チーズをたっぷりと加えて、溶かしバターで風味もさらに良いクッキーに焼き上がります。
塩気の効いたクッキーもとっても美味しいです、お店のものに負けない美味しさ^^
バレンタインもおススメです♡
レシピは下にあります↓★English recipe is below★
このたび、扶桑社さんより、お料理のレシピ本を出版させて頂くこ...
今日は、溶かしバターで作るチーズクッキーをご紹介します。
粉チーズをたっぷりと加えて、溶かしバターで風味もさらに良いクッキーに焼き上がります。
塩気の効いたクッキーもとっても美味しいです、お店のものに負けない美味しさ^^
バレンタインもおススメです♡
レシピは下にあります↓★English recipe is below★
このたび、扶桑社さんより、お料理のレシピ本を出版させて頂くことになりました。
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【材料】20枚(直径47mm抜型使用)
溶かしバター(有塩) 40g
牛乳 20g
海塩 小さじ1/4
きび砂糖 25g
粉チーズ 20g
薄力粉 120g
【作り方】
準備
バターは電子レンジか湯せんで溶かしておく。
①ボウルに溶かしバター、牛乳、塩、砂糖を加えてよく混ぜる。
②粉チーズを加え、ふるった薄力粉を加えて切るように混ぜる。
③生地がぽろぽろになったら、ラップの上に生地をうつし、ラップを使って重ねて折り込むようにして生地をまとめる。
④生地がひとかたまりなったら、上からラップを被せて、麺棒で3mmの厚さに生地を伸ばす。
⑤型抜きしやすくするために、冷蔵庫で10分冷やす。
⑥型で抜き、残った生地はまとひとまとめにして、抜く。
抜いた生地は、室温に出しておくとダレるので、冷蔵庫に入れておく。
⑦オーブンを170℃に予熱する。
抜いたクッキーをオーブンシートを敷いた天板に並べる。
⑧170℃に温まったオーブンで、18分焼く。
お砂糖がすくなめなので、焼き色がつきにくいですが、縁に少し焼き色がつくくらいに焼きあげてください。
焼成後は、網の上で冷まし、完全に冷めたら湿気ないようポリ袋かタッパーに保存します。
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【Ingredients】20 pieces
40g Salted butter,melted
20g Milk
1/4 tsp Salt
25g Sugar
20g Grated cheese
120g Flour
【Directions】
Preparation:
Melt the butter using a microwave or a double boiler.
①In a bowl, mix the melted butter, milk, salt, and sugar thoroughly.
②Add the cheese, then sift in the flour, mixing gently to avoid overworking the dough.
③Once the dough becomes crumbly, transfer it onto plastic wrap. Use the wrap to fold and press the dough together until it forms a cohesive mass.
④When the dough comes together, cover it with plastic wrap and roll it out to a thickness of 3mm using a rolling pin.
⑤Chill the dough in the refrigerator for 10 minutes to make it easier to cut.
⑥Cut out the dough using a round cookie cutter. Gather and re-roll the leftover dough to cut out more cookies. Keep the cut-out dough in the refrigerator to prevent it from softening at room temperature.
⑦Preheat the oven to 170°C (338°F). Arrange the cookies on a baking tray lined with parchment paper.
⑧Bake in the oven for 18 minutes. Since the sugar content is low, the cookies won’t brown easily, so aim for a slight golden color around the edges.
After baking, cool the cookies on a wire rack. Once completely cooled, store them in an airtight container to keep them crisp.