クッキーの作り方 | もくもく~♡雲さんクッキー | Cute! cloud cookies

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もくもく~♡雲さんクッキー | Cute! cloud cookies

Do you like cookies?
I love it!
100均で見つけた可愛いラッピング袋に一目ぼれ♡
何を入れようかなぁと考えて、ラッピング袋に負けない位
可愛いクッキーを作ろう!!
ってことで、丸いクッキー型をちょっと曲げて、雲の形に見立てて
「雲さんクッキー」を作ってみました。
最近やってなかったアイシング、、下手くそですが、時間が...

もくもく~♡雲さんクッキー | Cute! cloud cookies

Do you like cookies?
I love it!
100均で見つけた可愛いラッピング袋に一目ぼれ♡
何を入れようかなぁと考えて、ラッピング袋に負けない位
可愛いクッキーを作ろう!!
ってことで、丸いクッキー型をちょっと曲げて、雲の形に見立てて
「雲さんクッキー」を作ってみました。
最近やってなかったアイシング、、下手くそですが、時間がかかっても出来上がると、にんまりしてしまうクッキーです( ´∀` )

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【Ingredients】16 cloud cookies
60g Unsalted butter
30gPowdered sugar 
150g Cake flour
25g Whole egg(room temperature)

icing:
48g powdered sugar
8g egg white
*wilton Icing Colors(pink & Blue)

【Directions】
①Put butter and powdered sugar in a bowl, and mix with a whisk.
②Add Whole egg and mix well .
③Sift and add cake flour and mix.
(Mixing too much makes the cookies hard.)
④Wrap the dough with plastic wrap, leave it in the fridge for 1 hour.
⑤Roll out the dough into 3mm thick, then cool it in the fridge again.
(Cooling is very important, you can cut out the dough beautifully)
⑥Cut out the dough and make cloud-shaped cookies.
you can get a round-shaped cookie cutter and make it cloud-shaped.
When the room temperature is high, the cookie dough would loosen and hard to cut out, so cool it in the fridge sometimes during cutting.
⑦Put them on the pan lined with parchment paper.
Before baking, cool it in the fridge for about 30 minutes.
⑧Bake in the pre-heated oven (170℃) for 15 minutes.
⑨When the cookies are completely cool, put the icing in a piping bag and squeeze .
⑩Let flooding dry overnight.

*If the icing is applied thinly then it should take 4 to 6 hours to dry completely (though the surface will be touch dry quite quickly) but if it is a very thick layer then it can take a few days to dry completely

【材料】16の雲さん
無塩バター 60g
粉糖 30g
薄力粉 150g
全卵(室温) 25g

アイシング:
粉糖 48g 卵白 8g
(粉糖に卵白を加えて泡立て器でよく混ぜる)

【作り方】
①ボウルにバターと粉糖を入れ、泡立て器で混ぜる。
②全卵を少しずつ入れてよく混ぜる。
③薄力粉をふるって加え混ぜる。
(混ぜすぎるとクッキーが硬くなりますので、切るようにしながら混ぜていくといいです)
④生地をラップで包み、冷蔵庫で1時間休ませる。
⑤生地を厚さ3mmに伸ばし、冷蔵庫で再度冷やす。
(きちんと冷やして型抜きしやすい固さにしてください)
⑥雲型のクッキー型で抜く。残った生地少量で星を抜く。
⑦クッキングシートを敷いた上に並べる。
焼く前に、冷蔵庫で約30分冷やす。
生地がだれたように見えなくても必ず冷やして下さい。
⑧予熱したオーブン(170℃)で15分焼く。
⑨クッキーが完全に冷えたら、アイシングをパイピングバッグに入れて絞る。
⑩クッキー生地全体に緩めのアイシングを塗ったら一晩乾かす。
乾かしてから上に顔を描き、星を付ける。

*アイシングを薄く塗ると完全に乾くまで4〜6時間かかりますが(表面が非常に速く触れるように乾きます)、厚く塗った場合、完全に乾くまでに数日かかることがあります。

*星型の型抜きは100均商品です。
*雲の型は今回100均で買った丸いクッキー型を雲の形にしました。
*顔部分のアイシングはブラックココアを加えて色付けしています。

music : ヒロキ ヤマモト(Audiostock) / PIXTA