おでんの作り方 | 【つゆまで美味しい!】おでんのレシピ・作り方

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おでんつゆから美味しくつくる、「おでん」の作り方です。

手作りは、つゆまでちゃんとおいしく仕上がります。
具材はお好みのものを。

我が家は関西おでんの牛すじ、関東おでんのちくわぶ、両方入ったハイブリットなおでんです。

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https://bit.ly/32atVNS


詳しいレシピはこちら↓
https://www.futari-gohan.jp/oden-2/

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【1年以上...

おでんつゆから美味しくつくる、「おでん」の作り方です。

手作りは、つゆまでちゃんとおいしく仕上がります。
具材はお好みのものを。

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●”Oden”

■ Material
1/2 radish
2 pieces of konjac
4 boiled eggs
4 beef stripes
Favorite ingredients (baked chikuwa, chikuwabu, hanpen, tsumire, mochi purse, etc.)
Two pieces of kelp 10cm square
Bonito 30g
4 tablespoons thin soy sauce
3 tablespoons mirin

■ How to make
[Preparation] Cut the kelp into 1cm width and leave it in 2 liters of water for at least 30 minutes.
(* You can put it on overnight.)

【Preparing ingredients】
[1] 【Under boiled radish】
Cut the radish into 3-4cm thick slices and peel off the skin.
Make a 1cm deep cut into the cross on one side.

Put a lot of rice broth (without water) and radish in a pan and cook over medium heat. If it boils, use a medium heat for 20-30 minutes. Boil until the bamboo skewers are fully contained and expose to water.


[2] 【Boiled konjac】
Make a 5mm deep cut in a grid on one side and boil for 2-3 minutes.
(* It removes the smell of konjac by boiling.)


[3] 【Make the dashi】
Put the kelp stock in the pan, put it on medium heat, and take out the kelp just before boiling.
Add bonito to stop the fire, and if the bonito sinks
Rub and rub the kitchen paper.

[4] 【Simmer ingredients】
Add 3 soup stock, soy sauce, mirin, radish, egg, konnyaku and beef stir in a pan over a strong medium heat, then simmer for 30 minutes on a low medium heat.
Add ingredients other than hanpen and simmer for about 15 minutes.
Add hampen and add flavor to it.