水炊きの作り方 | 【水炊き 塩鍋】水炊きは素材選びと出汁の取り方で味が、かなり変わります!
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水炊きを作る時、鶏肉から野菜まで具材を全部いっぺんに入れてませんか?
素材の入れ方ひとつで、味が全く変わります。
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Mizutaki (salted pot dis...
水炊きを作る時、鶏肉から野菜まで具材を全部いっぺんに入れてませんか?
素材の入れ方ひとつで、味が全く変わります。
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Mizutaki (salted pot dish)
The taste of mizutaki varies considerably depending on the choice of ingredients and the way the soup stock is prepared!
When making mizutaki, do you put all the ingredients, from chicken to vegetables, in at once?
The taste changes completely depending on how the ingredients are put in.
★Check out the summary section for more details on how to make it and what to look out for!☟
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【本日のレシピと材料】
(材料)
鶏もも肉 1枚
鶏手羽元 8本
白菜 400g
ごぼう 100g
長ネギ 1本
焼き豆腐 1丁
えのき 150g
しめじ 1p
(鍋スープ)
水 800cc
酒 100cc
長ネギ青い部分 1本分
白だし 大さじ3杯※約45cc
鶏がらスープの素 大さじ1杯
ごま油 大さじ1杯
【ingredients】
1 chicken thigh
8 chicken wings
400g Chinese cabbage
100g burdock root
1 green onion
1 piece grilled tofu
Enoki mushrooms 150g
1 p. shimeji mushrooms
(Hot pot soup)
800cc water
100cc sake
1 green part of green onion
3 tablespoons of white broth *approx. 45 cc
1 tbsp. chicken broth
【作り方】
① 鶏もも肉を処理した時に除去しきれていない軟骨などを外します。
② 鶏もも肉を30gから40gの大きさにカットします。
③ 鶏もも肉に塩ひとつまみを振り、下味を付け 旨味を出します。
④ 手羽元も同じように塩を振り 下味を付け 旨味を出します。
⑤ 鍋に水を入れ、まだ冷たいうちに鶏肉を入れます。
⑥ 沸いて来たら、アクを取り除きます。
⑦ 長ネギの青い部分を入れ、15分程度煮込みスープを抽出します。
⑧ 長ネギの青い部分を取り除き、調味料を入れ ごぼうの笹がきを入れたら沸かし ごぼうの味をスープに抽出します。
⑨ 他の野菜と豆腐を入れてフタをし、沸かします。
⑩ 全体的に火が入れば出来上がり。
【How to make...】
① Remove any cartilage, etc. that was not removed when the chicken thigh was processed.
② Cut chicken thighs into 30g to 40g pieces.
③ Sprinkle a pinch of salt on the chicken thighs to season and release the flavor.
④ Sprinkle salt and season the chicken wings in the same way to release the flavor.
⑤ Fill the pot with water and add the chicken while it is still cold.
⑥ When the water comes to a boil, remove the scum.
⑦ Add the green parts of the leeks and simmer for about 15 minutes to extract the broth.
⑧ Remove the green part of the green onion, add seasonings, add the burdock root and bring to a boil to extract the flavor of the burdock root into the soup.
⑨ Add other vegetables and tofu, cover and bring to a boil.
⑩ When the entire dish is cooked, it is ready to serve.
【料理のポイント】
① 鶏肉の処理が出来ていない食べられない部分は取り除きましょう。
② 鶏肉には塩をして旨味を出します。
③ 水から鶏肉を入れてスープを摂ります。
④ スープが少し白濁するまで煮込みます。あまりに過ぎると鶏肉が柔らかくなり過ぎてしまうので注意。
⑤ ごぼうを入れて、スープに味を出してから他の野菜を入れると より美味しくなります。
【Makeup points】
① Remove any inedible parts of the chicken that have not been processed.
② Salt the chicken to bring out the flavor.
③ Take broth with chicken from water.
④ Simmer until the soup becomes slightly cloudy. Be careful not to cook too much or the chicken will become too tender.
⑤ Add burdock root to give flavor to the soup before adding other vegetables for a more delicious taste.
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(自己紹介)
都内の有名レストランのグランドメニューや新しい料理の開発などを監修し
新店舗のコンセプトプランなど料理人兼クリエイターとしての仕事をしております。
海外での活動経験もあり、グローバルな視点からも料理を研究し続けています。
休みの日は家族に料理を作ってふるまっています!
(Profile)
I supervise the development of grand menus and new dishes for famous restaurants in Tokyo, and
I work as a chef and creator, including concept plans for new restaurants.
I have experience working overseas and continue to research cuisine from a global perspective.
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