そうめんの作り方 | 【しっとりささみ!茹で汁も活用!】塩麹ささみのフォー風そうめんのレシピ・作り方
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そうめんで手軽に作るフォー風そうめんの作り方です。
塩麹で茹でささみがしっとり!茹で汁ごと使います。
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●塩麹ささみのフォー風...
そうめんで手軽に作るフォー風そうめんの作り方です。
塩麹で茹でささみがしっとり!茹で汁ごと使います。
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●塩麹ささみのフォー風そうめん
■材料(2人分)
ささみ(筋なし) 4本(200g)
そうめん 3束(150g)
塩麹 大さじ2
ごま油 大さじ1
ナンプラー 大さじ1
トマト(角切り)、パクチー(ざく切り)、すだち あれば各適量
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「榎本美沙の季節料理」
料理家 榎本美沙の公式チャンネルです。
こんにちは、榎本美沙と申します。
料理のレシピ開発の仕事をさせていただいています。
"発酵食品"と"旬の野菜"と、それからMr.Childrenが好きです。
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●著書
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→「梅干し」、「青梅のはちみつ漬け」などの大人気レシピも含めた、
おすすめの梅仕事レシピと、梅を使った料理レシピをたっぷりご紹介!
"特別な道具いらず"で、"少量"で仕込める気軽な梅本です。
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『からだが整う〝ひと晩発酵みそ〟』好評発売中!
→世界一簡単なみその作り方。
一般的には半年で発酵させるみそをひと晩で気軽に!という本になります。
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#榎本美沙 #料理研究家 #発酵
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●Pho-style Somen noodles with white meat with salted koji
■Ingredients (Serves 2)
4 white meat (without muscle) (200g)
3 bunches (150g) somen noodles
2 tablespoons shio koji
1 tablespoon sesame oil
1 tablespoon fish sauce
tomatoes (diced), pak choi (cut into chunks), and sudachi (citrus fruit, if using), to taste
■How to make
【1】Put the white meat in a plastic bag, add salted koji, and leave in the refrigerator for about 15 minutes. (If you have time, you can leave it overnight.) [2] Put 4 cups of water in a pot.
【2】Put 4 cups of water in a pot over medium heat, bring to a boil, add sesame oil and white meat with salted koji, and turn off the heat immediately.
【3】Cover with a lid, remove from stove, and let stand until cooked through, about 6 minutes.
Remove the white meat and add fish sauce. Remove from heat and tear by hand.
【4】Boil another pot of water and cook the somen noodles until slightly firm, then remove from the colander and rinse under running water.
Reheat the pot from step 3 and add the somen noodles. Arrange in a bowl and top with tomatoes, pak choi and white meat.