お好み焼きの作り方 | 山芋たっぷり、ふわふわお好み焼きのレシピ・作り方

チャンネル名:榎本美沙の季節料理 | チャンネル登録して最新動画やライブ配信をチェックしましょう!


キャベツたっぷりで仕上げるヘルシーなお好み焼きの作り方です。
ふわふわに仕上げるポイントはふたつ!
山芋をたっぷり加えること、焼くときに押し付けずにのせるイメージにすること。
焼きたてを、ソースをたっぷりかけてどうぞ。

*よろしければチャンネル登録うれしいです!
https://bit.ly/32atVNS


詳しいレシピはこちら↓
https://www.futari-gohan.jp/okonomiyaki/

***
【1年...

キャベツたっぷりで仕上げるヘルシーなお好み焼きの作り方です。
ふわふわに仕上げるポイントはふたつ!
山芋をたっぷり加えること、焼くときに押し付けずにのせるイメージにすること。
焼きたてを、ソースをたっぷりかけてどうぞ。

*よろしければチャンネル登録うれしいです!
https://bit.ly/32atVNS


詳しいレシピはこちら↓
https://www.futari-gohan.jp/okonomiyaki/

***
【1年以上かけて作った新刊がでました!】
『ジッパー袋でかんたん 季節の保存食』

季節の手仕事を”ちょっとやってみたい”人に。
食べ切れるぶんだけ、袋を使ってさくっとつくります。
みそ作り、梅干し、梅シロップ、ぬか漬け、キムチ、甘酒などなど。

ご興味あれば手にとっていただけたらうれしいです↓
https://www.amazon.co.jp/dp/4259566482

【こちらも好評発売中!】
『野菜の「べんり漬け」』
忙しくても野菜をたっぷり食べられるように、
そんな想いでつくりました。
ご興味あれば手にとっていただけたらうれしいです↓
https://www.amazon.co.jp/dp/4074390558

***
SNSフォローもよろしくお願いします!
Instagram:https://www.instagram.com/misa_enomoto/
Twitter:https://twitter.com/misa_enomoto
***

お仕事のご依頼はこちらからお願いいたします。
https://www.futari-gohan.jp/contact/

***

#お好み焼き #レシピ #料理 #榎本美沙の季節料理 #榎本美沙 #レシピ動画 #料理動画 #washoku #ふたりごはん #基本の蒸しパン #季節の手仕事
---
***
I will publish a book next month.
"Pickled vegetables"
I would be happy if you could make a reservation.

https://www.amazon.co.jp/dp/4074390558
***

● Fluffy Okonomiyaki

■ Material (2 pieces)
100g pork belly
50g flour
100g yam
1/4 cabbage
green onion 2
2 eggs
Beni-shoga (Red pickled ginger) 10g
Japanese dashi powder 1/2 teaspoon

Salad oil, Okonomiyaki sauce, mayonnaise, aonori, dried bonito

■ How to make
[1] Cut cabbage into 7-8mm squares and cut green onion into 1cm width.
Cut pork into half lengths.

[2] Grate yam in a large bowl, add Japanese dashi powder and 75 ml of water and mix. Sift the flour and mix.

[3] When it becomes smooth, add eggs, cabbage, green onions and Beni-shoga and mix.

[4] Dilute salad oil in a frying pan, heat it over medium heat, and pour half the dough.
(※ If you put it in an image that you can put without pressing at this time, it will finish softly)
Spread the pork on the dough.

[5] When the surroundings have solidified, turn the top and bottom, bake for about 5 minutes and serve on a plate.
Bake another piece as well.
Okonomiyaki sauce, mayonnaise, Aomori, bonito on top.