プリンの作り方 | Beaker Custard Pudding 余熱でなめらかビーカープリン
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I made custard pudding with a beaker I bought some time ago. It is just the right size for pudding. It is quite cute.
*Recipe* (100 ml beaker 5 puddings)
Ingredients:
For pudding
3 eggs M size (58-64g in the shell)
300 g milk
60 g sugar
3 drizzles vanilla oil
For caramel sauce
40 g sugar
30 g water
30 g water to be added later
How to make the pudding
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I made custard pudding with a beaker I bought some time ago. It is just the right size for pudding. It is quite cute.
*Recipe* (100 ml beaker 5 puddings)
Ingredients:
For pudding
3 eggs M size (58-64g in the shell)
300 g milk
60 g sugar
3 drizzles vanilla oil
For caramel sauce
40 g sugar
30 g water
30 g water to be added later
How to make the pudding
1.Beat 3 eggs without whisking.
2.Put 300g of milk and 60g of sugar in a saucepan and heat. As soon as the sugar dissolves, remove from heat. Do not boil.
3.Cool (2) until the temperature drops below 60℃ (this time it was 52℃), and gradually add to (1), stirring constantly.
4.Add 3 drizzles of vanilla oil and mix.
5.Strain the mixture twice, the second time through a tea strainer.
6.Pour the mixture into the molds, about 95 ml per mold.
7.Boil water in a pot. The amount of hot water is about 300ml in an 18cm pot, which is about ⅓ of the height of the pudding liquid.
8.Line up (6) with the fire turned off.
9.Cover and turn on the heat. Heat over low heat for 10 minutes.
10.Turn off the heat and heat with residual heat for 5 minutes with the lid on.
11.Remove the pudding from the pan and place in a water-filled tray or something similar to take off the heat so as not to overheat.
12.Chill in the refrigerator.
How to make the caramel sauce
13.Put 40g of sugar and 30g of water in a small pan and heat over medium heat.
14.When caramelized, turn off the heat and add 30g of water. Watch out for splashes.
15.When the splashes have subsided, stir quickly over low heat.
16.Done. Delicious.
以前、買ったビーカーでプリンを作りました。プリンにちょうど良いサイズ感。なかなか かわいい。我が家にはプリン好き🍮のメンバーがいるので、プリンはいつでも大歓迎おやつ。おやつの定番プリン。なめらかにできました。
*レシピ*(100mlのビーカー 5プリン)
:材料:
プリン
卵 Mサイズ(殻付きの状態で58〜64g)3個
牛乳 300g
砂糖 60g
バニラオイル 3ふり
カラメルソース
砂糖 40g
水 30g
後から入れる水 30g
:作り方:
プリン作ります
1.卵 3個を泡立てないように溶きほぐす。
2.鍋に牛乳 300gと砂糖 60gを入れ、火にかける。砂糖が溶けたら直ぐに火から下ろす。沸騰させない。
3.(2)を60℃以下(今回52℃でした)になるまで冷まし(1)に混ぜながら少しずつ加える。
4.バニラオイル 3ふり入れ混ぜる。
5.網で2回濾す。2回目は茶漉しで濾す。
6.型に流し入れる。ひとつ当たり、95ml程度です。
7.鍋に湯を沸かす。湯の量は18cmの鍋で300ml程度、プリン液の高さの⅓程度です。
8.火を止めた状態で(6)を並べる。
9.蓋をし、火をつける。弱火で10分加熱。
10.火を止め、蓋をしたまま5分、余熱で加熱する。
11.プリンを鍋から取り出し、水を張ったバットなどで入れ、火が入り過ぎないよう粗熱をとる。
12.冷蔵庫で冷やす
カラメルソース作ります
13.小鍋に砂糖 40g、水 30gを入れ、中火にかける。
14.カラメル色になったら、火を止め、水 30gを入れる。ハネに注意。
15.ハネが収まったら、弱火にかけながら素早くかき混ぜる。
16.でけた。うみゃい。