のり巻きの作り方 | 【恵方巻きにも!】きんぴらキンパのレシピ・作り方

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恵方巻きにもおすすめ、韓国風の太巻き「キンパ」を
きんぴらを使って和風に仕上げました。

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カビなどの心配もなく、初めてみそ...

恵方巻きにもおすすめ、韓国風の太巻き「キンパ」を
きんぴらを使って和風に仕上げました。

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●きんぴらキンパ

■材料(2本分)
ごはん(温かいもの) 300g
焼き海苔(全型) 2枚
牛肉(切り落とし) 100g
ごぼう 1/4本(50g)
にんじん 1/6本(30g)
きゅうり 1/2本
ごま油 小さじ1
(A)みりん 大さじ1と1/2
(A)しょうゆ 大さじ1
(B)ごま油 小さじ2
(B)塩 小さじ1/3
白いりごま 適量

詳しいレシピはこちら↓
https://www.futari-gohan.jp/

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「榎本美沙の季節料理」
料理家 榎本美沙の公式チャンネルです。
こんにちは、榎本美沙と申します。
料理のレシピ開発の仕事をさせていただいています。
"発酵食品"と"旬の野菜"と、それからMr.Childrenが好きです。
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●著書
『ジッパー袋でかんたん 季節の保存食』好評発売中!
→季節の手仕事を”ちょっとやってみたい”人に。
食べ切れるぶんだけ、袋を使ってさくっとつくります。
みそ作り、梅干し、梅シロップ、ぬか漬け、キムチ、甘酒などなど。
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『野菜の「べんり漬け」』 好評発売中!
忙しくても野菜をたっぷり食べられるように、
そんな想いでつくりました。
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#榎本美沙​​​​​ #料理研究家​​​​​ #恵方巻き

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●Kim Pa with Kinpira

■Ingredients (for 2 sticks)
300g rice (warm)
2 whole sheets of roasted seaweed
100g beef (trimmed)
1/4 burdock root (50g)
1/6 carrot (30g)
1/2 cucumber
1 teaspoon sesame oil
(A) Mirin (sweet cooking rice wine) 1 1/2 tbsp
(A)1 tablespoon soy sauce
(B) 2 tsp sesame oil
(B) 1/3 teaspoon salt
White sesame seeds, to taste

■How to make
【1】Cut burdock root and carrot into thin strips.
Cut cucumber in half lengthwise, rub in a little salt (not to be measured), and pat dry.

【2】Heat sesame oil in a frying pan over medium-high heat, add burdock root and carrot, and fry.
When they start to brown, add the beef and stir-fry until it changes color, then add (A).
When the water has evaporated, remove from the pan and set aside.

【3】Mix rice and (B) in a bowl.

【4】Place the nori on a sushi mat with the shiny side down.
Wet your hands with water and spread a thin layer of half of the rice mixture from step 2, leaving 2 cm of the back side of the nori.
(*Since the sushi rice will be tightly packed when rolled, spread it thinly enough to cover the nori.)

【5】Place half of the rice and half of the cucumber in the center of the rice.
Roll up the rice tightly with a sushi mat so that the edges of the rice are aligned.

【6】Place a rubber band around each roll and set aside for a while to stabilize the shape.
Cut into pieces, place in a bowl, and sprinkle with white sesame seeds.