クリームスープの作り方 | きのこクリームスープの作り方|濃厚で旨みたっぷり!切って煮るだけの簡単スープレシピ!クリーミーで絶品!-How to make Mushroom Cream Soup-【料理研究家ゆかり】
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こんにちは、料理研究家のゆかりです。
今回は「きのこクリームスープ」の作り方をご紹介します。
濃厚で旨みたっぷり!切って煮るだけで簡単に作れる絶品スープレシピです。クリーミーな味わいで身体もポカポカ温まるので、寒い日や朝食、ランチにもぴったり!きのこの旨みがしっかり溶け込んだスープは、パンやご飯にもよく合います♪とても美味しいので、ぜひ作ってみてください!
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こんにちは、料理研究家のゆかりです。
今回は「きのこクリームスープ」の作り方をご紹介します。
濃厚で旨みたっぷり!切って煮るだけで簡単に作れる絶品スープレシピです。クリーミーな味わいで身体もポカポカ温まるので、寒い日や朝食、ランチにもぴったり!きのこの旨みがしっかり溶け込んだスープは、パンやご飯にもよく合います♪とても美味しいので、ぜひ作ってみてください!
Hello, this is Yukari, a cooking researcher.
Today, I will show you how to make **Creamy Mushroom Soup**.
This rich and umami-packed soup is incredibly easy to make—just chop and simmer!
Its creamy texture warms the body, making it perfect for cold days, breakfast, or lunch.
The deep mushroom flavor blends beautifully, pairing well with both bread and rice.
It's absolutely delicious, so be sure to give it a try!
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【材料】(2〜3人分)
・しめじ 100g
・しいたけ 3枚
・玉ねぎ 1/4個
・マカロニ 50g
・ニンニク 1片
・スライスチーズ 1枚
・水 300ml
・牛乳 200ml
・醤油 小さじ1/3
・顆粒コンソメ 小さじ1/2
・薄力粉 大さじ1
・有塩バター 10g
・塩胡椒 適量
【作り方】
1.玉ねぎとニンニクをみじん切りにする。
2.しめじの石突を切り落とし手でほぐし、しいたけをスライスする。
3.鍋にバターとニンニクを入れ炒め、香りが出てきたら玉ねぎを加えて炒める。
4.火が通ったら、きのこ類を入れしんなりするまで炒める。
5.火を止め、薄力粉をふるって加えてよく馴染ませる。
6.火にかけ、水を少しずつ加え馴染ませ、マカロニ、コンソメ、塩胡椒を加え蓋をしてマカロニの茹で時間より1分長く茹でる。
7.牛乳、スライスチーズを加えて沸騰直前まで加熱し、最後に醤油を加えて完成。
【ingredients】
・100g Shimeji mushrooms
・3 Shiitake mushrooms
・1/4 Onion
・50g Macaroni
・1 clove Garlic
・1 slice Cheese
・300ml Water
・200ml Milk
・1/3 tsp Soy sauce
・1/2 tsp Granulated consomme
・1 tbsp Cake flour
・10g Salted butter
・Salt and pepper
【Instructions】
1. Finely chop the onion and garlic.
2. Trim the base of the shimeji mushrooms and separate them by hand. Slice the shiitake mushrooms.
3. In a pot, melt the butter and sauté the garlic until fragrant. Add the onion and continue sautéing.
4. Once the onion is cooked, add the mushrooms and sauté until they become tender.
5. Turn off the heat, sift in the flour, and mix well until fully incorporated.
6. Turn the heat back on and gradually add water while stirring. Add the macaroni, consomme, salt, and pepper, cover, and cook for 1 minute longer than the macaroni's suggested cooking time.
7. Add the milk and sliced cheese, heating until just before boiling. Finally, stir in the soy sauce and serve.
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🍳オススメ簡単レシピ
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https://youtu.be/PgnJdMmNc1E
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