ごぼうサラダの作り方 | Burdock Salad made with a slicer and microwave ごぼうサラダ スライサーと電子レンジでできる

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The burdock is washed, but the surface is not scrubbed or soaked in water, meaning there is no prep work involved.Just slice it with a slicer and put it directly into a bowl; no cutting board or knife is needed.To cook, just put it in the microwave for 4 minutes.This recipe is sure to be useful when you want one more dish. It is also good for lunch boxes....

The burdock is washed, but the surface is not scrubbed or soaked in water, meaning there is no prep work involved.Just slice it with a slicer and put it directly into a bowl; no cutting board or knife is needed.To cook, just put it in the microwave for 4 minutes.This recipe is sure to be useful when you want one more dish. It is also good for lunch boxes.
*Recipe*
Ingredients:
1/2 carrot (65g)
1 burdock (110g)
1 tablespoon sugar (8g)
3g soy sauce (1/2 teaspoon)
2g powdered dashi (Japanese broth)
2 tablespoons mayonnaise (28g)
1 tablespoon ground sesame (6g)

How to make
1.In a heat-resistant bowl, cut the washed carrots and burdock root into thick julienne slices. Prepare 1/2 a carrot (65g) and 1 burdock root (110g).
2.Mix 1 tablespoon (8g) of sugar, 3g (1/2 teaspoon) of soy sauce, and 2g of dashi powder.
3.Cover with plastic wrap and microwave for 4 minutes at 600W.
4.Mix 2 tablespoons (28g) of mayonnaise and 1 tablespoon (6g) of ground sesame seeds.
5.Done. Finish by adding more ground sesame seeds. Delicious.

和風のごぼうもいいけど、洋風に食べるごぼうも好き。今回のサラダ、ごぼうは洗ったまま、表面はこそげず、水にもさらさないーーといっさいの下処理なし。切るのもボウルにそのままスライサーでやっちゃうので、まな板も包丁も必要ありません。調理は電子レンジに4分かけるだけ。あと一品欲しい時にきっと役立つレシピです。お弁当にもいいですよ。

*レシピ*
:材料:
にんじん 1/2本(65g)
ごぼう 1本(110g)
砂糖 大さじ 1(8g)
しょうゆ 3g(小さじ 1/2)
粉末だし 2g
マヨネーズ 大さじ 2(28g)
すりごま 大さじ 1(6g)

:作り方:
1.耐熱ボウルに、洗ったにんじんとごぼうを太めの千切りスライサーで切る。にんじんは1/2本(65g)、ごぼうは1本(110g)準備します。
2.砂糖 大さじ 1(8g)、しょうゆ 3g(小さじ 1/2)、粉末だし 2gを入れ混ぜる。
3.ラップをして600wの電子レンジで4分加熱する。
4.マヨネーズ 大さじ 2(28g)、すりごま 大さじ 1(6g)を入れ混ぜる。
5.でけた。仕上げに追いすりごま。おいしいです。