サンドイッチの作り方 | 春を感じるほろ苦い菜の花のサンドイッチ!:How to make Field mustard Sandwich|Vegan Kitchen with ayano hayasaki

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今週のレシピは菜の花のサンドイッチです。

春を感じさせる菜の花を粒マスタードで和え、パンに挟みサンドイッチにしてみました。菜の花は、茹でたり炒めたりせず、少量の水で蒸すことで食感が残ります。

粒マスタードのアクセントが効いて、食感もたのしめるサンドイッチです!

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今週のレシピは菜の花のサンドイッチです。

春を感じさせる菜の花を粒マスタードで和え、パンに挟みサンドイッチにしてみました。菜の花は、茹でたり炒めたりせず、少量の水で蒸すことで食感が残ります。

粒マスタードのアクセントが効いて、食感もたのしめるサンドイッチです!

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《材料 2人分》
・菜の花        4束(85g)
・玉ねぎ        1/2個
・オリーブオイル    適量
・塩          1つまみ
・粒マスタード     大さじ1/2
・レタス        適量
・お好みのパン     適量
a酒粕         40g
aオリーブオイル    10g
a塩          2つまみ
aブラックペッパー   適量
a豆乳         25g
aりんご酢       小さじ1〜
(りんご酢を入れることで酒粕の香りが飛びやすくなります)


《作り方》
<1>菜の花を3cmほどの長さにカットする。
<2>フライパンに<1>と分量外の水(大さじ3ほど)を入れ、柔らかくなるまで蒸す。
<3><2>にオリーブオイル、塩、粒マスタードを加えよく混ぜる。
<4>玉ねぎを1cmほどの角切りにする。
<5>フライパンに<4>と分量外の水(大さじ3ほど)を入れ、柔らかくなるまで蒸す。
<6>ボウルにaの材料を全て入れ、混ぜ合わせる。
<7><5>に<6>を入れ、よく混ぜる。
<8>パンに粒マスタード(分量外)を塗って、レタス、<7>、<3>を盛り付け挟む。


曲:Pea Pod
https://jp.audionetwork.com/browse/m/track/pea-pod_44197?st=quicksearch&ref=pea%20pod
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---------ENGLISH HERE----------------

This week’s recipe is Nano-hana sandwich.

Nano-hana, that represents spring, was dressed with mustard and put between slices of bread. Instead of boiling or cooking, steam Nano-hana with a little bit of water so that you can enjoy its texture.

For finishing touch, mustard makes you to enjoy the taste and texture of sandwich.


[Ingredients for 2 servings]
・Nano hana:4 bunches (85g)
・Onion: 1/2
・Olive oil: a proper amount
・Salt: a pinch
・Mustard: 1/2 tablespoon
・Lettuce: a proper amount
・Favorite bread: a proper amount
a.Sake kasu (residue from sake production): 40g
a.Olive oil: 10g
a.Salt: 2 pinches
a.Black pepper: a proper amount
a.Soy milk: 25g
a.Apple cider vinegar: 1 teaspoon~
(Apple cider vinegar removes the smell of sake kasu)


[How to make]
1.Cut Nano-hana to a length of 3 cm.
2.Put step 1 and 3 tablespoons of water in a pan and steam until it becomes soft.
3.Add olive oil, salt and mustard into step 2 and mix well.
4.Cut onion into 1 cm of dice.
5.Put step 4 and 3 tablespoons of water in a pan and steam until it becomes soft.
6.Put all ingredients from “a” into a bowl and mix well.
7.Add step 6 into step 5 and mix well.
8.Spread mustard on the bread. Put lettuce, step 7 and step 3 between slices of bread.