冷やし中華の作り方 | 【濃厚ごまだれが美味しい!】甘酒ごまだれ冷やし中華のレシピ・作り方
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甘酒のほどよい甘みと、濃厚なごまの風味のたれが相性抜群!
甘酒ごまだれを使った冷やし中華の作り方です。
甘酒は夏バテ対策にもおすすめ、
ぜひ夏に味わってみてくださいね!
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https://www.futari-gohan.jp/contact/
●甘酒ごまだれ冷やし中華
■材料(2人分)
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甘酒のほどよい甘みと、濃厚なごまの風味のたれが相性抜群!
甘酒ごまだれを使った冷やし中華の作り方です。
甘酒は夏バテ対策にもおすすめ、
ぜひ夏に味わってみてくださいね!
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●甘酒ごまだれ冷やし中華
■材料(2人分)
中華麺 2玉
ささみ 2本(100g)
きゅうり 1/2本
トマト 1個
ゆで卵 2個
酒 小さじ2
塩 少々
(A)甘酒(ストレートタイプ) 1/2カップ
(A)白ねりごま 大さじ3
(A)しょうゆ、黒酢 各大さじ1
詳しいレシピはこちら↓
https://www.futari-gohan.jp/amazake-chilled-noodles/
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「榎本美沙の季節料理」
料理家 榎本美沙の公式チャンネルです。
こんにちは、榎本美沙と申します。
料理のレシピ開発の仕事をさせていただいています。
"発酵食品"と"旬の野菜"と、それからMr.Childrenが好きです。
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●著書
『ジッパー袋でかんたん 季節の保存食』好評発売中!
→季節の手仕事を”ちょっとやってみたい”人に。
食べ切れるぶんだけ、袋を使ってさくっとつくります。
みそ作り、梅干し、梅シロップ、ぬか漬け、キムチ、甘酒などなど。
https://www.amazon.co.jp/dp/4259566482
『野菜の「べんり漬け」』 好評発売中!
忙しくても野菜をたっぷり食べられるように、
そんな想いでつくりました。
https://www.amazon.co.jp/dp/4074390558
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#冷やし中華 #甘酒 #榎本美沙
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●Chilled Chinese noodles with amazake and sesame sauce
■Ingredients (for 2 persons)
2 Chinese noodles
2 chives (100g)
1/2 cucumber
1 tomato
2 boiled eggs
2 teaspoons sake
A pinch of salt
(A) 1/2 cup Amazake (straight type)
(A) 3 tablespoons white sesame seeds
(A)1 tablespoon each of soy sauce and black vinegar
■How to make
【1】Place the chicken on a heatproof plate and sprinkle with salt and sake, cover with plastic wrap, and microwave at 600W for about 1.5 minutes.
Cover with plastic wrap and microwave for 1 1/2 minutes.
【2】Combine (A) and make a sauce.
【3】Cut cucumber into thin strips, tomatoes into half-moon slices, and boiled eggs into halves.
【4】Boil Chinese noodles according to the directions on the package, rinse in cold water and drain thoroughly.
Drain off the water and place in a bowl.
Drain off the water and place in a bowl, top with chopped chicken, and pour the sauce over the top.







