ベーグルの作り方 | 【お砂糖いらず、もっちり〜!】甘酒ベーグルのレシピ・作り方

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お砂糖いらずで作れる甘酒ベーグルの作り方です。

ベーグルは発酵が1回だけなので、比較的簡単にできるのも魅力です◎
甘酒を使うことで、コクのある甘味、もっちり食感になります。

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●甘酒ベーグル

■材料(4個分)
強...

お砂糖いらずで作れる甘酒ベーグルの作り方です。

ベーグルは発酵が1回だけなので、比較的簡単にできるのも魅力です◎
甘酒を使うことで、コクのある甘味、もっちり食感になります。

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●甘酒ベーグル

■材料(4個分)
強力粉 200g
塩 2g
ドライイースト 2g
甘酒(ストレートタイプ) 1/2カップ

詳しいレシピはこちら↓
https://www.futari-gohan.jp/amazake-bagel/

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「榎本美沙の季節料理」
料理家 榎本美沙の公式チャンネルです。
こんにちは、榎本美沙と申します。
料理のレシピ開発の仕事をさせていただいています。
"発酵食品"と"旬の野菜"と、それからMr.Childrenが好きです。
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●著書
『ジッパー袋でかんたん 季節の保存食』好評発売中!
→季節の手仕事を”ちょっとやってみたい”人に。
食べ切れるぶんだけ、袋を使ってさくっとつくります。
みそ作り、梅干し、梅シロップ、ぬか漬け、キムチ、甘酒などなど。
https://www.amazon.co.jp/dp/4259566482

『野菜の「べんり漬け」』 好評発売中!
忙しくても野菜をたっぷり食べられるように、
そんな想いでつくりました。
https://www.amazon.co.jp/dp/4074390558

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#榎本美沙​​​​​ #料理研究家​​​​​ #パン作り

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●Amazake Bagel

■Ingredients (for 4 bagels)
200g strong flour
2g salt
2g dry yeast
1/2 cup amazake (straight type)

■How to make
【1】Combine amazake and 40 ml of water in a heatproof container, cover with plastic wrap and heat in a microwave oven at 600 W for about 30 seconds to warm.

【2】Mix the flour and salt together in a bowl and add the dry yeast.
Add the yeast mixture to the bowl.

【3】Knead the dough until smooth, about 5 to 10 minutes.
Divide the dough into 4 equal parts, roll them out, cover with a wet cloth and let them rest for 15 minutes.

【4】Place the seam side up and crush the dough into a 12cm square with your hands.
Fold it tightly to prevent air from getting in from the back, make it into a stick, and roll it out to about 20 cm.

【5】Keeping the binding side up, crush one end and flatten it.
Wrap the other end around it to form a doughnut shape.

【6】Place the doughnut on a floured baking sheet.
Place on a baking sheet with flour (not included) and ferment at 35°C for 40 minutes.
Preheat the oven to 190°C.

【7】Bring 2 liters of water to a boil in a large pot and add 2 tablespoons of honey.
Bring to a low boil, and when the oven is preheated, add the honey.
Place bagels top side down in the pot and boil for 1 minute, then flip them over and boil for another minute.
Remove and place back on the baking sheet and bake in the oven for 15 to 17 minutes.