ローストチキンの作り方 | 【クリスマスレシピ】丸鶏のローストチキン!
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意外と簡単!丸鶏でつくる、ローストチキンの作り方です。
丸鶏でつくるとごちそう感がアップしますよ。
ぜひクリスマスに。
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*お仕事のご依頼はこちらからお願いいたします。
https://www.futari-gohan.jp/contact/
●丸鶏のローストチキン
■材料
丸鶏 1羽(1kg程度)
砂糖 小さじ2
塩 小さじ2
こしょう 小さじ1/2
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意外と簡単!丸鶏でつくる、ローストチキンの作り方です。
丸鶏でつくるとごちそう感がアップしますよ。
ぜひクリスマスに。
*よろしければチャンネル登録うれしいです!
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*お仕事のご依頼はこちらからお願いいたします。
https://www.futari-gohan.jp/contact/
●丸鶏のローストチキン
■材料
丸鶏 1羽(1kg程度)
砂糖 小さじ2
塩 小さじ2
こしょう 小さじ1/2
じゃがいも 2個
にんじん 1本
セロリ 1本
玉ねぎ 1/2個
にんにく(薄切り) 1片分
ローズマリー 1枝
オリーブオイル 適量
詳しいレシピはこちら↓
https://www.futari-gohan.jp/roast-chicken-4/
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【1年以上かけて作った新刊がでました!】
『ジッパー袋でかんたん 季節の保存食』
季節の手仕事を”ちょっとやってみたい”人に。
食べ切れるぶんだけ、袋を使ってさくっとつくります。
みそ作り、梅干し、梅シロップ、ぬか漬け、キムチ、甘酒などなど。
ご興味あれば手にとっていただけたらうれしいです↓
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【こちらも好評発売中!】
『野菜の「べんり漬け」』
忙しくても野菜をたっぷり食べられるように、
そんな想いでつくりました。
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お仕事のご依頼はこちらからお願いいたします。
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#料理研究家 #ローストチキン #榎本美沙 #クリスマスチキン
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●Roasted whole chicken
■Material
1 whole chicken (about 1 kg)
2 teaspoons of sugar
2 teaspoons of salt
1/2 teaspoon of pepper
2 potatoes
1 carrot
1 bottle of celery
1/2 of an onion
1 clove garlic (thinly sliced)
1 sprig of rosemary
A small amount of olive oil
■How to make
【1】Rinse the whole chicken in cold water and dry it thoroughly with kitchen paper.
【2】Brush the whole chicken with sugar, and then brush with salt and pepper.
Wrap the chicken in plastic wrap and let it sit at room temperature for one hour.
【3】Cut the onion and celery into 1 cm cubes.
Cut the potatoes and carrots into small chunks.
Preheat the oven to 200 degrees.
【4】Place the garlic, rosemary, onion and celery inside the chicken.
Pull the skin off the buttocks and secure with a toothpick.
Cross the legs and tie them together with octopus string.
【5】Place the chicken, potatoes and carrots on a baking sheet-lined baking sheet.
Brush the whole chicken with olive oil and pour it over the potatoes and carrots.
【6】Bake in the lower part of the oven for 30 minutes. Once removed, drizzle the oil from the baking sheet all over.
If not enough, drizzle with olive oil. Bake for another 40 minutes.
(*They are ready to bake when a bamboo skewer inserted into the thighs releases clear liquid.)







